Fascia therapie

Fascia zijn bindweefselvliezen die alle spieren, botten en zenuwen omhullen. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. De fascia geeft mechanische steun en bescherming tegen druk. Bovendien zorgt de fascia er onder andere ook voor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen.

Pijn, stijfheid en balansproblemen

De fascia bevat veel meer zenuwuiteinden (‘sensoren’) dan je spieren of botten. Klachten in de Fascia kunnen daarom uiterst vervelend en beperkend zijn. Denk hierbij aan pijn, stijfheid en balansproblemen. Deze zijn vooral het gevolg van onder andere operaties, overbelasting van de spieren of het constant aanhouden van dezelfde positie.

Werkwijze

Mijn methodiek/werkwijze bestaat uit drie onderdelen.

  • Intake en lichamelijk onderzoek
    Allereerst plannen we een intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Dit duurt ongeveer 30 minuten. De intake is nodig om je hulpvraag concreet te maken en de oorzaak van je klachten te achterhalen. Vervolgens zal ik op basis van mijn kennis en ervaring een eerste diagnose stellen. Daarna test ik of mijn eerste vaststelling andere mogelijke oorzaken uitsluit. Dan gaan we de diagnose en mogelijke behandeltechnieken bespreken. Daarbij hoort uiteraard een stappenplan, tussentijdse evaluaties met vragenlijsten en metingen. Wil je direct na de intake en het onderzoek behandeld worden kan dat uiteraard ook. Deze combinatie duurt ongeveer 60 minuten.
  • Behandeling en oefeningen
    Fasciatherapie is een behandelmethode die vrijwel direct voor verlichting zorgt en leidt tot vermindering of volledige oplossing van uw klachten. Met behulp van specifieke manuele technieken en gerichte oefeningen kunnen verstoringen in het faciale systeem zich herstellen. Dit resulteert direct in meer bewegingsvrijheid, een afname van klachten, een verbeterde houding, efficiëntere bewegingspatronen en een verhoging van de belastbaarheid.
  • Preventie en training
    Ten derde, als je pijnvrij bent begint de volgende belangrijke stap. Zorgen dat je klachten niet meer terugkomen. Dit traject kan bestaan uit kortere preventieve behandelingen. Of bijvoorbeeld een trainingstraject om je voor dezelfde klachten te behoeden. Wat ik je vooral wil meegeven is dat het af en toe stilstaan bij de behandeling die je gekregen hebt, al een hele vooruitgang is.

© 2020 thirzablokfysio.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring